Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Cruce Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Cruce Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Cruce
Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Cruce
 
 
   
 
 
 
Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Cruce
 
Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Cruce
Arata alte articole din aceeasi categorie
Veniti de urcati Taborul!

Intreaga noastra viata este o calatorie, un urcus nu pe muntele Golgotei pe care sa ucida omul, cum a fost ucis Hristos. Sa fie munti ai Taborului, ai luminii, ai iubirii pe care oamenii sa traiasca fericiti si sa spuna ca si Petru: Doamne, ce bine este pe muntele Tau! Sa nu mai coboram in valea plangerii si a durerii. Sa facem aici trei colibe, adica salasul Sfintei Treimi! Asa ar trebui sa fie peste tot: in fiecare casa, in fiecare biserica, in fiecare localitate, sa fie un munte al transfigurarii noastre din rau in bine, din intuneric in lumina.

Acesta este mesajul sarabatorii de Miercuri Schimbarea la Fata a Domnului, este mesajul pe care Evanghelia, adica vestea cea buna, ni-l pune in fata: Taborul. Ce este Taborul, este Sfanta Masa pe care se schimba cele materiale in cele duhovnicesti, painea si vinul se preschimba, se prefac din cele materiale in cele duhovnicesti. Painea si vinul se preschimba, se prefac in Trup si Sange de Dumnezeu intrupat. Omul este cel care savarseste aceasta taina infricosatoare, egala cu cea facut Dumnezeu cand a creat lumea. Cand Dumnezeu a creat lumea a scos din nimic aducand totul la fiinta nefiinta. Este o taina mare, la fel este taina ce i s-a dat de catre Dumnezeu omului, preotul pe Sfanta Masa sa prefaca painea si vinul in Trup si Sange de Dumnezeu.

Veniti Miercuri la Sfanta Liturghie, veniti neobositi! Nu pregetati! Veti vedea ce bucurie veti gasi. Veti zice si d-voastra ca si Petru: "Doamne, aici este cel mai bine!"

Sa ne ajute Dumnezeu!


Paroh Claudiu Lutai
  Sinaxar  
   
Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Cruce
 
 

Explore website in a language of your choice:

©2008 Biserica Ortodoxa Romana "Sfanta Cruce".
Site realizat ca sponsorizare de catre Logic Industry - Web Design for Business
 
 
Open DC Holy Cross Romanian Festival ×