Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Cruce Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Cruce Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Cruce
Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Cruce
 
 
   
 
 
 
Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Cruce
 
Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Cruce
Arata alte articole din aceeasi categorie
Adormirea Maicii Domnului

Intru nastere fecioria ai pazit, intru adormire lumea nu o ai parasit, de Dumnezeu Nascatoare. Mutatu-te-ai la viata, fiind Maica vietii, si cu rugaciunile tale izbavesti din moarte sufletele noastre.

Viata Maicii Domnului de la inceput pana la sfarsi este plina de paradoxuri in fata carora mintea omeneasca nu poate decat cuprinsa de uimire sa dea slava lui Dumnezeu: se naste din parinti ce conform legilor biologice nu mai puteau avea copii, concepe fara a sti de barbat prin puterea lui Dumnezeu, e plina de smerenie, nu are indrazneala in a cere ceva Mantuitorului pentru ea insasi insa e plina de indrazneala cea buna in a cere Mantuitorului cele de trebuinta pentru cei in nevoi - ca in Cana Galileei unde la rugamintea ei Mantuitorul a prefacut apa in vin. Acolo cand Mantuitorul savarseste minunea spune ca nu a venit timpul meu. Probabil ca Maica Domnului cunostea ca nu a venit timpul Lui si totusi a indraznit. De aceea cuvintele Mantuitorului ca nu a venit timpul meu se adreseaza noua ca sa invatam cata putere au mijlocirile Maicii Domnului ca desi nu sosise timpul Lui la rugamintea ei savarseste minunea. Intarind mai mult rolul ei de mijlocitoare cand era pe cruce pe Golgota Mantuitorul se adreseaza Maicii Sale si Ucenicului Ioan Fiule iata mama ta, mama iata fiul tau si prin aceasta o face mama a noastra a tuturora iar pe noi ne face fii ai ei si frati ai Lui. Sa constientizam asadar ca Sarbatoarea aceasta nu este doar un act comemorativ ci este un in primul rand un act taumaturgic unde Maica Domnului mijloceste ca sa izbaveasca din moarte sufletele noastre. Sa ne adunam dar ca si apostolii cu totii de Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnuli in Biserica la Slujba Euharistica pentru ca avem nevoie de rugaciunile ei catre Hristos Dumnezeu si ca multumire sa cu multumire sa zicem:

Pe Nascatoarea de Dumnezeu, cea intru rugaciuni neadormita si intru folosinta nadejdea cea neschimbata, mormantul si moartea nu au tinut-o; caci ca pe Maica Vietii, la viata a mutat-o Cel ce S-a salasluit in pantecele ei cel pururea fecioresc.

Pr. Paroh Claudiu Lutai
  Sinaxar  
   
Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Cruce
 
 

Explore website in a language of your choice:

©2008 Biserica Ortodoxa Romana "Sfanta Cruce".
Site realizat ca sponsorizare de catre Logic Industry - Web Design for Business
 
 
Open DC Holy Cross Romanian Festival ×